pátek 13. září 2013

Kamerový kryt vlastní výroby

S otázkou "housingu" pro foťák to bylo horší, nic továrně vyráběného totiž neexistuje. Takže jsem použil nerezový elektrorozvaděč a upravil ho na použití jako kamerový kryt.

Zde několik fotek, úprava spočívala v zaslepní některých otvorů, vytvoření nových, vyříznutí "okna" pro foták, navaření pomocných šroubků pro uchycený elektroniky atd.. Na závěr jsem naohýbal z nerezového plechu "tropiko" které schová vlastní box. Tropiko se používá u všech průmyslovejch kamer a má dvě funkce, jednak funguje štítek jako sluneční clona pro foťák a druhá funkce v létě pražící slunce neohřívá vlastní box s kamerou ale pouze tropiko a okolo něj proudící vzduch ho chladí.

Vzadu je vyveden výfuk ventilátoru pro chlazení elektroniky v létě. Vstup vzduchu je vpředu třema otvorama, na které přijdou prachové filtry. Některé spoje přijdou zatlemelit a celej box i s tropikem přijde nastříkat bílou barvu (kvůli slunci v létě) Vnitřek naopak bude celej černej kvůli odrazům při nočním focení. Vnitřek boxu, stěny, podlaha, střecha atd.. přijdou zaizolovat izolační vrstvou.






Žádné komentáře:

Okomentovat